Alle informatie over de Lexus LC 500h bij AutoScout2 (2024)

Goede redenen

  • De Lexus LC 500h maakt indruk met zijn extravagante design
  • De coupé overtuigt met uitstekende rijeigenschappen
  • Royale basisuitrusting
  • Hybridetechnologie verlaagt het verbruik aanzienlijk ten opzichte van de LC 500 zonder hybride

Technische gegevens

Motorisatie

De Lexus LC komt in twee smaken: de 500 en de 500h. De Lexus LC 500h heeft altijd hybride-aandrijving, daar staat die ‘h’ dan ook voor. De LC 500 heeft een atmosferische V8-benzinemotor onder de motorkap.

De Lexus LC 500h is ontworpen als een auto die eigenlijk tussen het segment sportwagen en grand turismo invalt. Hij biedt dan ook veel rijplezier, maar is tegelijkertijd zeer comfortabel om lange afstanden in af te leggen – ook als dat op hoge snelheid moet. De aandrijflijn maakt gebruik van een benzinemotor en een elektromotor. De benzinemotor is een 3,5-liter V6 en heeft een vermogen van 219 kW (299 pk) en 348 Nm. Een elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor en maakt indruk met nog eens 131 kW (179 pk) en 300 Nm koppel. Samen zorgt dit voor een totaalvermogen van 264 kW (359 pk) en 348 Nm koppel.

De topsnelheid van de Lexus LC 500h is 250 km/u. Ondanks het hoge gewicht van bijna twee ton accelereert de LC 500h in slechts 4,7 seconden naar 100 km/u. Tegelijkertijd is een aanzienlijke brandstofbesparing merkbaar in vergelijking met de V8 in de LC 500. De Lexus LC 500 verbruikt gemiddeld 11,6 liter per 100 kilometer, terwijl het gemiddelde verbruik van de LC 500h met hybrideaandrijving 8,1 liter per 100 kilometer is. Daarmee is hij overigens geen zuinigheidswonder, maar het scheelt dus aanzienlijk.

De benzinemotor en de elektromotor werken perfect samen, bijvoorbeeld bij het wegrijden bij verkeerslichten. De 500h rijdt dan op puur elektrische kracht weg. Vanaf een bepaalde snelheid of wanneer er meer vermogen nodig is, schakelt de benzinemotor bijna onmerkbaar in en ondersteunt de elektromotor. De 500h beschikt altijd over een automaat.

Afmetingen

Hoewel de Lexus LC 500h een sportieve coupé is, kent de carrosserie flinke afmetingen. Het model meet 4,77 meter in de lengte en is 1,92 meter breed. De fabrikant geeft de hoogte op als ongeveer 1,35 meter en een wielbasis van 2,87 meter. Ook voor wat het gewicht betreft is de LC 500h geen kleine jongen. Het leeggewicht is maar liefst 1.960 kg. Toch hebben de engineers van Lexus er een super rijdende auto van weten te maken, waarbij het hoge gewicht van de auto bijna niet merkbaar is.

Het interieur biedt plaats voor maximaal vier personen. Het model is ontworpen als een twee-plus-tweezitter. Alleen de bagageruimte laat te wensen over. Deze heeft een inhoud van slechts 172 liter. Hoewel dit voldoende is voor de dagelijkse boodschappen, is het al snel te weinig voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De tank is met 82 liter wel weer aardig groot.

LEXUS LC 500h
Marktintroductie 2017
Lengte x breedte x hoogte 4,77 x 1,92 x 1,35 m
Wielbasis 2,87 m
Inhoud bagageruimte 172 l
Ledig gewicht 1.960 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.445 kg
Cilinderinhoud 3.456 cm3
Vermogen 264 kW (359 pk)
Koppel 348 Nm
Topsnelheid 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 4,7 sec
Tankinhoud 82 l
Verbruik 8,1 l/100 km
CO₂-uitstoot 184 g/km

Varianten

De Lexus LC 500h biedt geen keuze wat betreft de carrosserie of motoropties. Onder deze benaming is hij alleen leverbaar als coupé met hybride-aandrijving. Er zijn ook geen verschillende uitrustingslijnen in het totaalpakket. Wel kan de basisuitrusting van de Lexus LC 500h worden uitgebreid met individuele pakketten.

Over het algemeen geeft Lexus veel aandacht aan een zeer hoog comfortniveau en worden er af fabriek altijd talloze technologieën en functionaliteiten meegeleverd. Aanpassingen zijn mogelijk met het Touring- of Sportpakket, die specifieke kenmerken toevoegen aan zowel het exterieur als het interieur. Ook is de LC 500h leverbaar geweest in meerdere speciale edities. Voorbeelden hiervan zijn de Obsidian Edition en de Hokkaido Edition. Deze edities omvatten onder meer exclusieve wielen, accenten en materiaalkeuzes, maar ook soms serieuze performance upgrades, zoals bijvoorbeeld een carbon dak, VGRS (Variable Gear Ratio Steering) en een sperdifferentieel.

Prijzen

Alle luxe en sportiviteit van de Lexus LC 500h heeft natuurlijk een prijs, en die is fors. Nieuwprijzen beginnen bij 140.000 euro voor het basismodel. Wie een speciale editie wil moet dieper in de buidel tasten. De accessoire pakketten zorgen voor een meerprijs van 11.000 euro. Wel is de LC 500h beduidend goedkoper dan de LC 500 met V8. Dat komt mede dankzij de hybride aandrijflijn die de aankoopbelasting bpm lager maakt.

Op de occasionmarkt is de LC 500h minder prijzig. Daar begint de prijs bij ongeveer 65.000 euro voor vroege exemplaren met een kilometerstand van rond de 100.000 km. Prijzen lopen op tot boven de 100.000 euro voor de hele frisse, jonge exemplaren. De spoeling is wat mager voor wat betreft LC 500h occasions. De reden daarvoor is dat er niet heel veel exemplaren worden verkocht. Dat houdt daarentegen wel weer de prijs redelijk stabiel.

Design

Buitenkant

Moderne, sportieve elegantie - deze termen omschrijven bondig het exterieur van de Lexus LC 500h. De ontwerpers van de autofabrikant hebben veel moeite gedaan om een unieke auto te creëren. Of het nu gaat om de grote, in het oog springende grille, de smalle koplampen of de opvallende achterlichten. Ook de kleine details zijn indrukwekkend, zoals de lichtmetalen wielen die altijd minstens 20 inch groot zijn.

Binnenkant

Het interieur van de Lexus LC 500h maakt indruk met een comfort van hoog niveau. Ondanks de sportieve aspiraties is het model een zeer goede keuze voor lange ritten. De comfortabele stoelen zijn uiteraard elektrisch verstelbaar, hebben stoelverwarming en ventilatie en houden je uitstekend op je plek als de weg wel uitdagender wordt. Ook de overige voorzieningen en hoogwaardige materialen laten vrijwel niets te wensen over. Dankzij fijn materiaal voor de bekleding van de stoelen, portieren en dashboard voelt alles luxe aan en ook de afwerking is natuurlijk van een bijzonder hoog niveau. Verder is de auto uiteraard voorzien van de nodige functionaliteiten en connectiviteit die via het grote centrale display te bedienen zijn of via de draaiknop op de middenconsole.

Veiligheid

De Lexus LC 500h heeft een enorme hoeveelheid aan verschillende rijhulpassistentiesystemen en veiligheidssystemen om inzittenden en andere weggebruikers te beschermen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Lane Keeping Assist of Blind Spot Assist inclusief Rear Traffic Alert. Natuurlijk beschikt de Lexus LC 500h ook over een waarschuwingssysteem voor het wisselen van rijstrook, verkeersbordherkenning en een grootlichtassistent.

Alternatieven

Als je de LC 500h liever zonder hybride ondersteuning wil, dan kun je uiteraard kiezen voor de Lexus LC 500 met atmosferische V8. Andere alternatieven zijn de BMW i8, die ook over hybridetechniek beschikt, of de BMW 6 Serie, Jaguar XK en Porsche 911.

Alle informatie over de Lexus LC 500h bij AutoScout2 (2024)

References

Top Articles
Wizards Cupboard
Reloadable Visa prepaid debit cards, Mastercard pay go cards
What Did Bimbo Airhead Reply When Asked
Joe Taylor, K1JT – “WSJT-X FT8 and Beyond”
Amc Near My Location
Breaded Mushrooms
DEA closing 2 offices in China even as the agency struggles to stem flow of fentanyl chemicals
Professor Qwertyson
Google Jobs Denver
Fototour verlassener Fliegerhorst Schönwald [Lost Place Brandenburg]
The Powers Below Drop Rate
Overzicht reviews voor 2Cheap.nl
Rainfall Map Oklahoma
Tamilblasters 2023
Kitty Piggy Ssbbw
Webcentral Cuny
ABCproxy | World-Leading Provider of Residential IP Proxies
Busted Mcpherson Newspaper
Who is Jenny Popach? Everything to Know About The Girl Who Allegedly Broke Into the Hype House With Her Mom
Village
Mineral Wells Skyward
Pioneer Library Overdrive
A Christmas Horse - Alison Senxation
UCLA Study Abroad | International Education Office
Cfv Mychart
Dell 22 FHD-Computermonitor – E2222H | Dell Deutschland
Select The Best Reagents For The Reaction Below.
Elijah Streams Videos
Basil Martusevich
Unm Hsc Zoom
Skroch Funeral Home
Seymour Johnson AFB | MilitaryINSTALLATIONS
Whitehall Preparatory And Fitness Academy Calendar
Baywatch 2017 123Movies
Woodman's Carpentersville Gas Price
Joey Gentile Lpsg
Husker Football
Union Corners Obgyn
Craigslist Boats Dallas
Mugshots Journal Star
Oklahoma City Farm & Garden Craigslist
Hawkview Retreat Pa Cost
Canada Life Insurance Comparison Ivari Vs Sun Life
Gt500 Forums
Samsung 9C8
Ouhsc Qualtrics
Erica Mena Net Worth Forbes
Ihop Deliver
Barber Gym Quantico Hours
Urban Airship Acquires Accengage, Extending Its Worldwide Leadership With Unmatched Presence Across Europe
Hsi Delphi Forum
Roller Znen ZN50QT-E
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6321

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.